Termékek
Premium Blossom
Kategóriák: Alkoholos erjedés, Élesztők - Enologia Vason
Francia szelekciójú élesztő törzs (Saccharomyces Cerevisiae)
A PREMIUM® BLOSSOM élesztő ideális elegáns, expresszív fehérborok készítéséhez: gazdag és összetett tápanyagellátás esetén kifejezetten alátámasztja a fajtára jellemző aromakomponenseket különösen a finom virágos jegyekre emlékeztető illatokat.
Az erjesztés széles hőmérsékleti határok között történhet kielégítve a borászatilag elvárt igényeket, de az optimum 13-14°C között van.
A PREMIUM® BLOSSOM olyan törzs, amely jól bírja a magasabb alkoholtartalmakat, és jó tűrőképességgel rendelkezik a kénsavra, illetve alacsony habképzésű. Az élesztőtörzs alkalmas a pezsgők másodlagos erjesztésére, ahol nagyon szerethető finom karakterisztikával rendelkező tételeket erjeszt.